Marți seară mai multe regiuni din Republica Moldova au rămas fără curent electric din cauza bombardamentelor ruse în Ucraina, a anunțat vicepremierul Andrei Spînu.Au fost afectate zone din Chișinău, dar și raioanele Cimișlia, Bălți, Strășeni, Hîncești, Leova, Cahul, Fălești, Sîngerei, Ungheni și Briceni, conform G4Media.

 

 

 

”Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara”, a anunțat oficialul de la Chișinău .

 

 

Spînu a declarat faptul că liniile respective nu au fost avariate, ci s-au deconectat automat ca măsură de siguranță, iar compania de stat, Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

 

 

Și furnizorul Premier Energy Distributions a anunțat că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr semnificativ de consumatori. ”Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, aceasta fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”.

 

Surse : G4Media

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here