Ovidiu Hațegan, delegat la barajul de promovare dintre Unirea Ungheni și Corvinul Hunedoara

Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român, se întoarce la centru după o pauză de 443 de zile. Acesta va conduce partida tur a barajului de promovare în eșalonul secund dintre Unirea Ungheni și Corvinul Hunedoara.

 

Ultimul meci oficial pe care l-a arbitrat a fost din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor dintre Olympique Lyon și FC Porto, terminat la egalitate, scor 1-1, în data de 17 martie 2022. La finalul lunii martie a anului trecut, Ovidiu Hațegan a suferit un infarct miocardic acut la finalul unui antrenament.

Intervenția chirurgicală a fost una cu succes, centralului fiindu-i montat un stent. Înaintea acestui nefericit caz, se afla inclusiv pe lista arbitrilor care urmau să facă deplasarea în Qatar pentru Campionatul Mondial spre finalul anului.

Arădeanul are un palmares internațional remarcabil, fiind într-o continuă ascensiune până în anul 2022. Iată cele mai importante competiții la care a arbitrat:

  • preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022 (4 partide)
  • preliminariile Euro 2020 (4 partide)
  • la EURO 2020 (2 partide)
  • Liga Naţiunilor (2 partide)
  • Liga Campionilor (12 partide)

Ce declara Hațegan acum o lună, după meciul demonstrativ de pe stadionul Arcul de Triumf, de la Gala Mihai Neșu!

„Vreau să iau pas cu pas, nu vreau să mă grăbesc. Împreună cu medicii și cu toate persoanele din Comisie, Kyros și toți cei implicați, vreau să o luăm încet, nu vreau să grăbesc nimic.

Mă simt foarte bine, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Mă bucur că sunt sănătos, că am putut să revin după atât de mult timp pe teren, împreună cu oameni alături de care am arbitrat și acum 10 ani, cu această brigadă am avut ultimul meci împreună acum 10 ani. E un moment extrem de plăcut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here