O femeie din Cluj-Napoca era aproape să piardă 400.000 de euro, după ce patru persoane din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda “RIP Deal”, relatează stirileprotv.ro .

Bărbații au fost prinși de către polițiștii clujeni în timp ce încercau șantajarea femeii. 

 

Pretextul folosit de către cei patru indivizi este că ar fi fost investitori germani, încercând să obțină 400.000 de euro în criptomonede de la femeie. Pentru a o convinge pe femeie de veridicitatea afacerii, unul dintre indivizi i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, emis, aparent, de către autoritățile din Belgia, spunându-i acesteia faptul că el ar avea o situație financiară foarte bună. Femeia l-a crezut pe individ, cei doi întâlnindu-se în Austria pentru a stabili mai multe detalii.

 

Între timp, Poliția a intrat pe fir, reușind să îi prindă pe cei patru bărbați, chiar înainte de realizarea tranzacției.

 

Metoda “RIP Deal” sau înscenarea luxului, constă în obținerea încrederii victimei prin crearea unei imagini de stabilitate financiară, pentru realizarea unei tranzacții cu o sumă însemnată de bani .

 

Sursa : stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here