O femeie de 73 din Bacău a murit la scurt timp după ce a fost vaccinată, potrivit anunțului făcut de Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Femeia a suferit multiple afecțiuni cronice. Într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea se menționează faptul că decesul femeii nu are legătură cu vaccinul.

Persoana în cauză a fost vaccinată vineri, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere de după vaccin, femeia nu a prezentat modificări ale stării de sănătate.

”Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”, mai precizează comunicatul.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here