Deși se efectuează numeroase controale de rutină, se respectă regulile impuse de lege cu privire la îngrijirea sanitară, Covid încă își face simțită prezența. Joi seara prefectura Cluj confirmă, așadar, 21 de cazuri noi de COVID-19 în comuna Aghireșu. Toți cei douăzeci și unu de infectați sunt angajați intr-o fabrică din comună, astfel instalându-se un real focar.
Prefectul Mircea Abrudean oferă mai multe detalii prin precizarea sa: ,,Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza comunei Aghireşu. S-a luat măsura suspendării activității unitatii pentru o perioadă de 14 zile și a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru”.
Mai mult decât atât, toate cele 24 de persoane infectate sunt asimptomatice, iar cei cu care au luat contact direct în acest moment se află în carantină pentru 14 zile, inclusiv restul de 51 de angajați testați negativ.
,,Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, în situația în care numărul cazurilor pozitive va creşte, să fie luată în calcul măsura carantinarii comunei”, a mai susținut prefectul.
Autor: Andreea Istrate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here