Autoritățile iraniene au arestat-o pe nepoata ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al țării, după ce în spațiul public a apărut un videoclip cu ea în care descrie regimul condus de către unchiul ei ca fiind “criminal și ugicaș de copii”.

 

Farideh Moradkhani provine dintr-o ramură a familiei care s-a mai opus și în trecut conducerii clericale a Iranului, aceasta fiind arestată și în trecut pentru opoziția acesteia împotriva regimului condus de unchiul ei.

 

Fratele ei, Mahmoud Moradkhani, a scris pe Twitter faptul că Farideh a fost arestată pe data de 23 noiembrie, urmând ca acesta să posteze un videoclip pe YouTube, în care aceasta condamnă “opresiunea clară” la care au fost supuși cetățenii iranieni. Farideh riscă 15 ani de închisoare pentru acest gest.

 

“Pentru prima oară în istorie, femeile își manifestă puterea ascunsă asupra acestei societăți patriarhale și arată că adevărata putere e în idei, nu în mușchi.”, a mai declarat, printre altele, Farideh.

VIDEO INTEGRAL AICI :

Iranul se confruntă cu un val imens de proteste, datorat morții lui Masha Amini, o tânără în vârstă de 22 de ani, care a fost ucisă de către “poliția moralității” din Iran, pe 16 septembrie, deoarece nu purta hijabul într-un mod corespunzător cu standardele guvernului. Valul de indignare a dus la cele mai mari proteste  petrecute în Iran din ultimii ani.

Sursa: Radio Europa Liberă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here