Un muncitor de culoare ar fi fost înșelat de vânzătorul dintr-un supermarket din Cluj-Napoca, care i-a dat, în mod deliberat, restul greșit. O clujeancă a sărit în apărarea omului, iar apoi a făcut publică nedreptatea.

 

Bărbatul, muncitor, a primit un rest cu mult mai mic decât cel corect,  însă o femeie din spatele său, văzând ceea ce se petrece, a povestit toată întâmplarea, conform publicației Știri de Cluj.

Ce s-a intâmplat defapt este că atunci când bărbatul i-a oferit bancnota de 100 de  lei vânzătorului, acesta în loc să-i ofere muncitorului restul de 60 de lei, i-a oferit doar suma de 30 de bani.

„Vreau sa va aduc la cunoștință un eveniment de toata jena care s-a întâmplat în seara asta la acest magazin Oncos, în jurul orei 17:30-18:00.

În fața mea la casa de marcat a fost un băiat de culoare (marocan), de care a profitat în ultimul hal casierul prezent.

După ce și-a pus pe masa toate produsele în valoarea a 29.70 RON, cum scria și pe casa de marcat, acest casier i-a spus acestui băiat suma pe care trebuia să o achite, dar acesta nu înțeles.

Am încercat să îi spun în engleză, dar nu știa nici această limbă… S-a uitat băiatul la suma ce era acolo, avea câțiva lei în mână, dar nu chiar suma exactă și a scos din buzunar mai multe bancnote de 100 lei, de 50 lei. I-a dat casierului 100 lei și atunci ca să vedeți invidia și nerușinarea de pe fața casierului, care a spus: ”No, are bani ăsta”.

I-a dat rest băiatului 30 bani… Când l-am atenționat să îi dea restul cum trebuie îmi spune mie că el a mai cumpărat și a mai dus din cumpărături la mașină…

N-am mai insistat. Când am ieșit, l-am găsit în stația de tramvai spre Bld Muncii… Om muncit, abia ieșit de la lucru, cu hainele și adidașii rupți, plin de noroi.

Ajunge să-și bată joc de el un gunoi de om? Dacă era unul îmbrăcat la 4 ace, cu ceas de 40 de milioane, pe ăla nu-l poți prosti. Dar vine unul sărac, săracul care a lucrat pentru acei bani și și-a rupt spatele pentru acei bani.

Mi s a rupt sufletul. Sper să îi ajute la fel Dumnezeu acelui casier…” , a relatat Adriana, pe un grup de Facebook din Cluj-Napoca.

Femeia a spus că va reveni la magazin pentru a discuta cu șeful casierului șî pentru a cere verificarea camerelor de supraveghere

„Din păcate n-am apucat sa opresc pe băiatul respectiv. Pe când am ajuns în stația de tramvai deja a pornit tramvaiul și el a urcat. Dar mâine (n.red. sâmbătă) se rezolva. Dacă da Domnul poate am noroc și va fi chiar el pe tură, iar îl voi face vedeta”, a mai spus clujeanca. Postarea a devenit virală pe Facebook la scurt timp de la publicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here