Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca se va bucura de noi dotări, esențiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Consiliul Județean Cluj a anunțat achiziționarea a 10.824 de echipamente și produse medicale în valoare de peste 3 milioane de lei, prin accesarea fondurilor europene.

Fondurile necesare pentru aceste achiziții provin din Planul Național de Redresare și Reziliență, proiect câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj. Valoarea totală a investiției se ridică la 3.093.411,55 lei, iar echipamentele vor juca un rol crucial în prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a evidențiat importanța dotărilor noi pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale și asigurarea unui act medical de calitate. El a subliniat că fondurile europene atrase vor spori siguranța și confortul pacienților.

Noile dotări includ: 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator, 310 kituri de prelevare a probelor biologice endobronșice, 1.000 de kituri de ventilație noninvazivă, un sistem de spălare și dezinfecție a fibroscoapelor, un sistem de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor și fenotipurilor de rezistență, un termostat pentru hemoculturi. În plus, spitalul va primi și două seturi pentru videobronhoscopie, un incubator pentru microbiologie, un autoclav, 1.100 de kituri RT-PCR pentru identificarea genotipurilor, trei maceratoare, patru seturi de măsurare a diurezei.

Achiziționarea acestor echipamente moderne va îmbunătăți semnificativ capacitatea spitalului de a oferi îngrijiri medicale de calitate, reducând riscul infecțiilor nosocomiale și asigurând condiții mai bune pentru pacienți și personalul medical.

Sursă foto: Ziua de Cluj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here