Consiliul Județean Cluj a anunțat lansarea unui proiect, având ca obiectiv dotarea cu mobilier și materiale didactice a școlilor speciale din Cluj. Acest proiect se numește „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj” și este destinat oferirii condițiilor optime de studiu.

Această inițiativă este finanțată din fonduri europene, cu o valoare de 7.484.551,64 lei (cu TVA) și izează dotarea celor 11 instituții de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Președintele Consiliului, Alin Tișe, a menționat că fondurile europene obținute vor contribui semnificativ la crearea unor condiții adecvate pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ: „Fondurile obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență sunt folosite pentru a dota toate cele 11 entități de învățământ special care funcționează în subordinea Consiliului Județean. Oferim, astfel, elevilor și cadrelor didactice condiții adecvate pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ. Acest proiect se adaugă celorlalte investiții implementate de către noi care au vizat modernizarea infrastructurii școlilor speciale.”

De asemenea, vor fi achiziționate inclusiv seturi școlare de mese cu scaune, catedre, dulapuri didactice, etajere, mobiliere de depozitare, vestiare, rafturi pentru jucării și seturi de paturi stivuibile. Printre altele, vor fi procurate și panouri luminoase, senzoriale, blue-bot-uri, go-talk-uri, jocuri de asociere, educative etc.

Dotările achiziționate vor contribui la crearea unui mediu de învățare mai atractiv și mai eficient, adaptat nevoilor specifice ale acestor elevi iar prin dotarea acestor instituții cu echipamente moderne și resurse educaționale adecvate, se creează premisele pentru o experiență de învățare mai eficientă și mai plăcută.

Valoarea totală estimată este de 1.546.266,23 lei.

Sursă foto: Știri din Cluj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here