Mediile elevilor urmează a putea fi încheiate cu minim două note la o materie de studiu. Ministerul Educației a modificat regulile de funcționare a școlilor. Această schimbare urmează a fi publicată în Monitorul Oficial. 

Ministerul Educației a propus marți seara un proiect, conform căruia mediile elevilor urmează a fi încheiate cu minim două note. Greva generală din învățământ a provocat această măsură în ceea ce privește situația școlară. 

Joi, 8 iunie, a fost trimis Ordinul Ministrului Educației 4.430/2023, pentru modificarea și funcționarea a unităților de învățământ preuniversitar. Acest ordin urmează a fi publicat în Monitorul Oficial. Noile modificări ce urmează a fi prezentate sunt următoarele:

  • în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. 
  • în anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

„Modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situației școlare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care își reiau activitatea și nu implică încheierea situației școlare de către conducerea unității școlare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă”, prezintă Ministerul Educației.

Documentul arată sistarea obligativității validării situației școlare a elevului în cadrul Consiliului Școlar. Decizia a fost luată din cauza scurtei durate de timp rămase până la finalizarea anului școlar. 

Profesorii continuă greva din învățământ, deoarece nu sunt mulțumiți de propunerile făcute de Guvern, pentru a opri criza din educație. Joi, cadrele didactice din Cluj au ieșit din nou în stradă și s-au adunat în Piața Unirii de unde au plecat într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

 

 

 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here