Un număr record de aproape 140 de elevi din județul Cluj se pregătesc să-și demonstreze abilitățile în cadrul Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, faza județeană, care va avea loc sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 9:30. Evenimentul promite să fie o adevărată sărbătoare a tradițiilor românești.

Elevii provin de la 26 de școli din județul Cluj și vor concura în cadrul a 15 secțiuni diverse, printre care prelucrarea lemnului și a metalelor, pictura icoanelor pe lemn și sticlă, confecționarea de podoabe din mărgele, țesut, cusut, croșetat, realizarea costumelor populare, încondeiatul ouălor, împletituri, ceramică și confecționarea de măști. Fiecare unitate de învățământ preuniversitar poate participa cu un număr de maxim 6 elevi, înscriși la oricare dintre categoriile propuse.

De asemenea, evenimentul va avea loc la Liceul Tehnologic din Gherla, situat în Piața Libertății, nr. 5-7. Conform regulamentului, participanții vor fi îmbrăcați în costume populare specifice zonei etnografice pe care o reprezintă și vor prezenta atât produse finite, cât și semifinite, pe care le vor finaliza în prezența comisiei de jurizare. De asemenea, elevii vor aduce propriile materiale și recuzită de lucru, demonstrând autenticitatea și dedicarea pentru meșteșugurile tradiționale.

Primii trei elevi premiați, câștigătorii locurilor I, vor reprezenta județul Cluj la faza națională a Olimpiadei Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, care va avea loc în perioada 17-21 iulie 2024, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, Sibiu.

Sursă foto: E fain la Cluj!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here