Sfântul Nicolae, cunoscut de copii ca Moș Nicolae, este considerat a fi ocrotitorul copiilor, dar și a oamenilor mari, al marinarilor, brutarilor, femeilor nemăritate și al celor acuzați pe nedrept.

Legenda spune că Nicolae s-a născut în jurul anului 280, într-o familie bogată din Patara, în provincia Lichia. Potrivit legendei a fost episcop de Myra.

Sfântul Nicolae a salvat trei fete de la sărăcie, oferindu-le fiecărora câte un săculeț cu bani, iar la puțin timp după primirea darurilor de la Moș Nicolae, acestea s-ar fi căsătorit.

Ce nume sărbătorim de Sfântul Nicolae

Anual, în ziua de 6 decembrie, sunt sărbătoriți peste 750.000 de români care poartă numele de Nicolae, Nicoleta sau alte derivate.

Iată care sunt numele care se sărbătoresc astăzi:

Nicolae, Nicula, Neculai, Nicuşor, Niculae, Nicu, Nicolae,Niculaie, Nicola, Nicoleta, Niculina, Nicolina, Niculiţa,Neculiţa, Nicole, Nikole, Nicola, Nikola, Neculina, Necolina,

Mesaje și urări de Sfântul Nicolaen

„Sper ca Moş Nicolae să-ţi umple ghetuţele cu tot ceea ce ţi-ai dorit”! „Ho-Ho-HO! Să ai parte de bucurie-n casă! La mulţi ani, Nicolae!”

„Moş Nicolae m-a sunat, şi tocmai ce m-a anunţat că anul ăsta te-a sărit pe tine şi vine direct la mine!”

„Astăzi, de ziua ta, Moş Nicolae ţi-a adus o nuia…. păcat că nu ai fost cuminte! Multumeşte-te cu mine!”

„La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de NOROC, să calci într-o baltă de FERICIRE, să te stropești din cap până în picioare cu IUBIRE și să fii SĂNĂTOS!”

„De Sf. Nicolae, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia in brațele ei în acest moment special!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.”

„Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldura și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!”

„Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tau încă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani!”

„Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!”

„Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Nicolae. La multi ani binecuvântaţi!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate! La mulți ani!”

Fie ca Moș Nicolae să vă umple ghetele cu sănătate, fericire și zâmbete nenumărate, daruri cu care să vă hrăniți sufletele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here