Grădinițele din Cluj-Napoca s-au conformat și au luat toate măsurile necesare pentru a fi gata de deschidere!
Iată ce cred părinții preșcolarilor:
 „Eu, de exemplu, nu o sa îl trimit pe copil. Unu la mână pentru că am un băiețel mai mic acasă care din start se va îmbolnăvi mai des. Doi la mână, de cel mic are grijă bunica. Bunica are anumite patologii medicale și cumva, prin tot circuitul acesta încercăm să o protejăm pe ea. Trei la mână, eu lucrez în sistemul medical și momentan cumva stau izolată de copii o anumită perioadă, în timpul săptămânii pentru a-i proteja pe ei și tatăl în general rămâne să facă activități cu ei acasă și o să meargă la activități extra. Nu e neapărat că nu am încredere în sistemul educațional. Cred că e în funcție de situația familiei din perspectiva persoanei care decide”, a declarat Bianca Trifan, mamă a unui preșcolar din Cluj.
Pe de altă parte, pentru grădinițe s-a achiziționat mobilier individual pentru fiecare copil, au fost create cât mai multe scenarii posibile astfel încât cei de la conducere să nu fie luați pe nepregătite de posibile întâmplări.
Mai mult, s-au amenajat și spații în care copiii să aștepte autobuzul în condiții de singuranță.
„Suntem pregătiți să deschidem anul școlar și să aducem copiii la școală pentru că fără activitatea directă, față în față, nu vor fi nici rezultate pe măsură și s-a dovedit din perioada în care copiii au stat acasă și au desfășurat doar activități de învățământ online că nu este benefic pentru dezvoltarea lor emoțională”, a adăugat Inspectorul Școlar General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here