Sâmbătă, 8 iunie 2024, județul Cluj va găzdui unul dintre cele mai pitorești maratoane internaționale de trail running din România, Maraton Apuseni. Evenimentul, ajuns la cea de-a 13-a ediție, va avea loc la Buscat Ski & Summer Resort și va reuni circa 2300 de alergători din diverse colțuri ale lumii, atrași de peisajele spectaculoase ale munților Apuseni și de atmosfera inedită a competiției.

Sub sloganul #ÎnRitmulMuntelui, Maraton Apuseni 2024 promite să ofere participanților o experiență de neuitat, combinând provocările sportului cu frumusețea naturii. Evenimentul include probe tradiționale de trail running, adaptate pentru toate nivelurile de pregătire, de la amatori la profesioniști.

O noutate a acestei ediții este competiția pentru titlul de Rege și Regină a Muntelui. Pe un traseu de 3,1 km cu o diferență de nivel de 430 m+, alergătorii se vor întrece pe segmentul dintre Stăuina Runcanilor și Vârful Pietrele Mărunte. Această probă specială este menită să testeze abilitățile și rezistența participanților.

Maraton Apuseni 2024 este organizat de Clubul Alpin Român Filiala Cluj, în colaborare cu partenerii săi, printre care se numără Consiliul Județean Cluj și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, subordonat forului administrativ județean. Sprijinul acestor instituții este esențial pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru asigurarea siguranței participanților. Evenimentul a devenit deja o tradiție și își propun să continue sprijinirea inițiativelor care contribuie la dezvoltarea turismului montan și la creșterea vizibilității județului pe harta destinațiilor de trail running din Europa.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here