În următoarele câteva luni, odată cu venirea căldurii, vegetația din Parcul Armătura -și nu numai- se va trezi la viață. Lucrările sunt aproape finalizate, iar parcul urmează a fi deschis cel târziu în luna iulie. 

„Parcul Armătura are un aspect extrem de plăcut, abia aștept acum să mai vină căldura, să vedeți cum va «exploda» verdele ăla, este foarte mult verde. Ceea ce vedeți acum cenușiu acolo va deveni verde în câteva săptămâni, va fi o explozie de verdeață, într-un parc uitat de lume până acum. Parcul Armătura devine un obiectiv frumos, cu care ne vom mândri. Parcul este aproape gata, mai avem foarte puțin de lucrat, va fi deschis în iulie, poate și mai repede”, a declarat primarul la un post local de radio.

Activiștii critică modul de desfășurare al lucrărilor

Comunitatea „Someșul Nostru” a precizat că lucrările de amenajare din parcul Armătura, parcul Feroviarilor și cartierul Grigorescu nu seamănă cu propunerile din proiect, suprafața spațiilor verzi fiind redusă și amenajarea nemulțumitoare. 

  1. Execuția nu seamănă cu planul inițial în care natura este mai prezentă, mai bogată, intrarea la apă e lină.
  2. În ciuda plantărilor unor copaci care vor da umbră peste ani buni, s-au tăiat spre sute de copaci și multă vegetație s-a distrus, lucruri vizibile la o simplă căutare pe Google Earth.
  3. Întârzierile față de deschiderea de Paște sunt mari, cel mai probabil, parcul urmând a se deschide în a doua parte a anului.
  4. Parcul Armătura nu s-a conectat pietonal și ciclist de Parcul Feroviarilor, așa cum Societatea Organizată Sustenabil SOS a cerut în mod repetat, deși distanța pe malul Someșului este de doar 200 de metri între parcuri. O astfel de legătură oferea un circuit pietonal și ciclist de peste 3 kilometri”, arată cei de la Someșul Nostru.

Cât despre parcul Feroviarilor, edilul declară că desfășurarea lucrărilor este în grafic și că vor fi de o mare reușită și fără întârzieri.

 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here