Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe Drumul Apusenilor, respectiv pe drumurile județene DJ 764B (DN1) – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 22+165, și DJ 108K, limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan, de la kilometrul 26+455 la kilometrul 29+495. Aceste lucrări au ca principal scop menținerea drumului în condiții excelente de circulație și nu presupun reparații propriu-zise.

Lucrările curente includ întreținerea părții carosabile prin înlăturarea pietrișului și a criblurii, curățarea platformei drumului de materialele aduse de viituri, asigurarea scurgerii apelor prin desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor, decolmatarea camerelor de cădere și asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului. Aceste eforturi sunt menite să preîntâmpine problemele și să mențină Drumul Apusenilor într-o stare optimă de circulație, contribuind la siguranța și confortul celor care folosesc această rută.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a subliniat că intervențiile pe drumurile județene nu așteaptă să apară probleme, ci sunt efectuate constant și preventiv pentru a menține drumurile recent modernizate în condiții excelente cât mai mult timp.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here