Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean Petea- Legii (DJ 109C), ca parte a programului de întreținere curentă și periodică a infrastructurii rutiere. Lucrările de așternere vizează un tronson de drum de 4,425 kilometri, întreținerea generală derulându-se pe un sector de drum de 7 kilometri.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a subliniat importanța acestor lucrări: „Continuăm lucrările de întreținere a acestui drum județean prin asfaltarea unui sector de drum de aproape 4,5 kilometri. La finalul lucrărilor vom asigura o infrastructură rutieră mult îmbunătățită în zonă prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Camara – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Taga – Sucutard – Geaca – DN 16.”

Urmează să se execute și lucrări de aducere la profil a acostamentelor și completarea lor, asigurarea scurgerii apelor și reprofilarea drumurilor laterale. Operațiunile de întreținere sunt necesare mai ales pentru siguranța rutieră, durabilitatea infrastructurii și eficiența traficului.

Drumul județean Petea-Legii a fost preluat în administrare de Consiliul Județean Cluj în anul 2022, iar în 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500. Astfel, prin aceste lucrări, se urmărește nu doar facilitarea deplasărilor sigure, ci și sprijinirea dezvoltării economice locale.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here