La finalul acestei săptămâni, Liga Profesionistă de Fotbal a ales echipa ideală a sezonului regular. Farul Constanța , CFR Cluj , FCSB , Rapid și Universitatea Craiova sunt cele 5 echipe care dau jucători în primul 11, după prima parte a campionatului.

 

Farul și CFR, primele 2 clasate, dau câte 3 fotbaliști, FCSB și Rapid dau câte 2 jucători, iar Universitatea Craiova este reprezentată de un singur fotbalist. Sepsi OSK este singura formație din play-off care nu are niciun jucător în lotul regulat. Gheorghe Hagi a fost ales de către oficialii LPF, cel mai bun antrenor al campionatului românesc.

Care sunt cei 3 jucători aleși din trupa lui Dan Petrescu?

Ciprian Deac, Yuri Matias și Cristian Manea sunt jucătorii care fac parte din echipa sezonului. Aceștia au reușit să se impună în poarta adversarilor de 14 ori, chiar dacă 2 dintre ei se află în postura de apărător.

La începutul lunii martie, CIES Football Observatory a alcătuit un top al jucătorilor cu cele mai multe assist-uri din fotbalul mondial. Ciprian Deac este pe locul 9, având 15 pase decisive în acest interval, dar a reușit să marcheze și 5 goluri. Veteranul se află peste Neymar, Mbappe (PSG), Phil Foden( Manchester City) , Enzo Fernandez (Chelsea ) și Robert Lewandowski (Barcelona), dar și alți jucători de renume.

 

Surpriză sau nu, în formația ideală a Superligii sunt absenți jucători precum:

  • A. Compagno (FCSB)
  • E. Krasniqi (CFR Cluj)
  • Y. Bahassa ( U Craiova 1948)
  • D. Paraschiv (Hermannstadt)

 

Iată echipa sezonului regulat!

Fotografie: https://www.facebook.com/sutsigoll

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here