Alegătorii din localitățile aflate în carantină pot merge mâine la vot, fără a avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Mircea Preoţescu, purtătorul de cuvânt al BEC, a confirmat, sâmbătă, că alegătorii din ţară, inclusiv cei din localităţile carantinate, se vor putea deplasa la secţiile de votare fără restricţii şi fără a prezenta documente doveditoare ale motivului deplasării.

Purtătorul de cuvânt al BEC a menţionat că alegătorii de pe teritoriul României îşi pot exercita dreptul de vot, mâine, între orele 7:00 şi 21:00, iar cei care, la ora 21,00, odată cu închiderea oficială a urnelor, se află în sediul secţiei de votare.

De asemenea cei care se află la rând în afara sediului de votare, îşi pot exprima opţiunea electorală până cel mult la ora 23:59.

„În intervalul 6 decembrie 2020, ora 5,00, – 7 decembrie, ora 1,00, alegătorii, inclusiv cei din localităţile carantinate, se vor putea deplasa la secţiile de votare sau de la secţiile de votare fără restricţii şi fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă fac excepţie persoanele izolate sau carantinate, conform legii, acestea având posibilitatea să îşi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here