Evenimentul „Lights On” din Cluj-Napoca își menține porțile deschise, în ciuda condițiilor de vreme nefavorabile. Ploaia nu împiedică funcționarea instalațiilor expuse, care atrag în continuare un număr mare de persoane. 

Evenimentul se desfășoară pe perioada 18-27 noiembrie, în mai multe locații din Cluj-Napoca, printre care: Iulius Parc, The Office, Podul Elisabeta și Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei. În cele 6 locații sunt expuse 10 instalații luminoase, care pot fi văzute într-o singură zi, pe o distanță de 4 km/1 oră de mers pe jos.

Creațiile care pot fi văzute

La The Office se află instalația „In[visible]” al lui Daniel Popescu și „Museum of the Moon”, creată de Luke Jerram. Creația lui Luke invită oamenii într-o lume a curiozității și a necunoscutului. Este o reprezentare exactă a lunii, după imagini ale NASA, construită la o scară de la 1 la 500.000 km. În preajma expoziției, au avut loc de-a lungul timpului spectacole de dans, balet, teatru, concerte sau chiar nunți.

În Iulius Parc organizatorii au vrut să creeze un cadru de basm prin intermediul „Butterfly Cluster”. A fost realizată manual și conține 1600 de fluturi ce reacționează la lumina ultravioletă și oferă efectul unui dans în timpul nopții. „Stringed”, o aparatură luminoasă de 20 de metri, reprezintă intersecţia dintre lumină în mişcare şi sens. Atârnă în aer fără efort, care capătă și pierde la fel de repede sensul, formând pentru o clipă mesaje încurajatoare.

„Balloomi” atrage atenția publicul instantaneu, atât prin jocul de lumini cât și cel al muzicii. Cele 85 de baloane umplute cu aer sunt adunate sub forma unei piramide, fiecare având o lumină led interioară. „Aqua Olimpia” oferă senzația de înot, imitând o piscină. Spectatorii au impresia că formează valuri prin propria mișcare, încurajată și de fum și lumină.

La intrarea Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei este situată „Omul din lume și lumea din om”, ce oferă o reflectare asupra sinelui. Formele umane ilustrează diverse tipuri de indivizi, iar culorile reprezintă caracterul și aura emanată.

Hampton by Hilton găzduiește instalația creată de clujeanca Cristina Toadere, stabilită în Cluj-Napoca după mai mulți ani petrecuți la Madrid. „Light&Geometry” experimentează proiecția luminii prin materiale textile. Instalația simbol a Lights On Romania, „ȘI MIE” este amplasată pe podul Elisabeta, răspunzând la declarația „Mi-e dor de tine”, conectând oameni, locuri și sentimente. Ultima instalație este „Diva”, aflată la Record Parc. Are 3.5 metri înălțime și oglindește bucăți din istoria națională, pentru a atrage atenția și întelegerea publicului.

Doritorii se pot bucura de întregul eveniment gratuit pe toate durata acestuia.

Surse: https://lightsonromania.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here