Fostul mare fotbalist brazilian se lupta cu cancerul de colon de doi ani și în luna noiembrie a fost din nou internat. În 3 decembrie 2022, Pele nu a mai răspuns la tratamentul pentru cancer, iar medicii au decis să-l mute în salonul pentru „îngrijire paliativă“ la spitalul din Sao Paolo.

 

Fiica lui Pele, Kely, a postat această poză pe o rețea de socializare, anunțând moartea tatălui său, declarând:

Tot ceea ce suntem este datorită ție.Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace!

 

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care a murit în pace astăzi. În călătoria sa, Edson i-a încântat pe toți cu geniul său în sport, a oprit un război, a desfășurat asistență socială în întreaga lume și a răspândit ceea ce el credea cel mai mult a fi leacul pentru toate problemele noastre: dragostea.

Mesajul său viu devine o moștenire pentru generațiile viitoare.

Dragoste, dragoste și dragoste, pentru totdeauna”, este mesajul publicat pe pagina de Instagram al lui Pele.

Statisticile legendarului Pele în fotbal

Născut în data de 23 octombrie, 1940, brazilianul a debutat la profesioniști la vârsta fragedă de doar 15 ani, în tricoul echipei Santos. Iar la vârsta de 16 ani, făcea parte din echipa națională a Braziliei. Pele a câștigat 21 de trofee cu echipa Santos și a rămas în continuare singurul jucător din istorie ce are trei Cupe Mondiale în palmares(1958,1962,1970).

În întreaga carieră, Pele a reușit să înscrie pentru naționala Braziliei 77 de goluri în mai puțin de 92 de meciuri. Totodată a înscris de 643 ori, în cele 659 de partide în tricoul clubului Santos.

 

GALERIE FOTO  (gsp.ro)

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

Sursă: digisport.ro, digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here