Județul Cluj se afla la pragul de 3 infectări pe mia de locurilor. În ultimele 24 de ore au fost raportate 343 cazuri noi de COVID-19. Astfel, rata urcă la 2,8 la 1000 de lucuitori. 300 de cazuri despart județul Cluj de la depășirea pragului 3 și introducerea de măsuri pentru limitarea transmiterii virusului.

În județul Alba, rata de infectare a trecut pragul de 3 la mia de locuitori, fiind primul județ care să intre în acest șcenariu. Au fost luate măsuri de limitrea transmitereii virusului în cele mai afectate zone. Prefectul de Alba a anunțat că va crește numărul de paturi în spitale, pentru bolnavii de COVID-19.

În Municipiul Cluj-Napoca autoritățile au fost nevoite să închidă școlile, sălile de jocuri de noroc, sălile de spectalole și restaurantele. Aceste măsuri au fost aplicate la începutul săptămânii, fiindcă a fost depășită rata de infectare.

Amintim că în județul Cluj au fost raportate 6315 cazuri infectări cu COVID-19 de la începutul pandemiei, înregistrăndu-se peste 100 de decese.

Unul dintre motivele pentru care au apărut un număr mare de cazuri de COVID-19 la Cluj este strict legat de capacitatea mare de testare. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.867 de teste, dintre care 1.221 la cerere.

Despre măsurile care vor fi introduse pentru a împiedica răspândirea virusului, autoritățile locale au anunțat că vor analiza situația din ficare localitate. Zonele în care rata de infectare este mare vor fi luate măsuri asemănătoare cu cele aplicate deja în Cluj-Napoca.

Pentru moment nu e ia în calcul carantinarea județului.

Pentru mai multe știri despre județul Cluj, apasă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here