În acest weekend, respectiv 17-19 mai, orașul Oradea a găzduit cea de-a XVII-a ediție a Jocurilor Naționale Special Olympics România. Patru sportivi cu dizabilități intelectuale din Cluj, beneficiari ai serviciilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, au obținut opt medalii remarcabile. Acești sportivi provin de la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Gherla.

Sportivii clujeni au strălucit în competiții, câștigând trei medalii de aur, una de argint și patru de bronz la probele de atletism și săritură în lungime de pe loc. Rezultatele obținute sunt:

  • Borza Viorica: Aur la atletism 50 m și săritură în lungime de pe loc
  • Gabor Mîndra: Bronz la atletism 50 m și săritură în lungime de pe loc
  • Martonoș Gheorghe: Aur la săritură în lungime de pe loc și bronz la atletism 50 m
  • Ciurar Lenuța: Argint la săritură în lungime de pe loc și bronz la atletism 50 m

Jocurile Naționale Special Olympics România 2024, au reunit peste 350 de sportivi din 31 de județe și din Republica Moldova, reprezentând 75 de fundații, asociații neguvernamentale și școli speciale. Evenimentul a beneficiat de sprijinul a peste 170 de antrenori și membri de familie, alături de 250 de voluntari, inclusiv personal medical.

Deviza competiției, „Vreau să câștig. Dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”, a inspirat și motivat participanții, sportivii clujeni dând dovadă de curaj și determinare.

Sursă foto: Special Olympics

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here