FOTO: gamezo.co.uk

Acest trend a început în anul 2019 cu ajutorul modurilor Dota Underlords și Auto Chess. Fiind un mod în care jucătorii achiziționează unitățile și le plasează strategic, fără a depune alt efort, auto chess-ul a prins destul de bine la public, urmând ca și alte companii să abordeze acestconcept.

La puțin timp după apariția modurilor Dota Underlords și Auto Chess, Riot Games a lansat Teamfight Tactics (TFT), mod care schimbă lore-ul din Dota 2 cu cel al MOBA-ului creat de Riot, League of Legends. Pe finalul anului 2019, un al competitor puternic de pe piața jocurilor video și anume Blizzard Entertainment a introdus în Hearthstone modul Battlegrounds, un mod care a transformat cărțile de joc în „pioni”.

DOTA UNDERLORDS

FOTO: Steam

Diferența dintre Dota Underlords și celelalte jocuri de tip auto chess este sistemul de reward. În prima, a doua, a treia, a zecea și fiecare a cincea rundă după aceasta îți oferă oportunitatea să alegi dintre trei item-uri.

 

Un update major din joc, a introdus un Underlord care luptă alături de unitățile tale. Underlords au diferite talente de care te poți folosi, însă le poți alege din cinci în cinci runde. Aceste talente se pot debloca pe parcursul jocului.

Underlords vine și cu o versiune pe mobil, iar Valve face constant ajustări pentru ca jocul să nu devină plictisitor.

TEAMFIGHT TACTICS (TFT)

FOTO: deviantart.com

Conceptul este asemănător cu celelalte jocuri de tip auto battler, însă Teamfight Tactics vine cu campioni și abilități mult diverse spre deosebire de celelalte Dota Auto Chess și Underlords. 

Noutatea pe care TFT o aduce acestui mod de joc este alegerea unui item din „carusel”. Jucătorii cu HP mai scăzut vor alege primii din campionii care se învârt în centru hărții cu un item atașat de aceștia, mod prin care cei dezavantajați de HP pot să schimbe soarta meciului cu ajutorul campionilor pe care îi aleg.

În ultimele părți ale meciului, poți alege din carusel un item care îți poate aduce victoria, fiind deja complet. Conceptul de item creat din alăturarea altor două este de asemenea ceva nou care îi atrage pe jucători și care aduce noi strategii jocului.

AUTO CHESS

FOTO: autochessvng.com

Similar cu Underlords, Auto Chess este un joc creat de developerii originali Dota Auto Chess și se poate juca gratuit pe Epic Games Store.

La fel ca și TFT, Auto Chess conține o serie de iteme care pot fi atașate de campioni, însă acestea sunt aleatorii. Atât unitățile din Auto Chess cât și cele din Teamfight Tactics pot fi îmbunătățite, adunând mai multe de același fel.

HEARTHSTONE BATTLEGROUNDS

FOTO: millenium.gg

Ultimul mare auto battler apărut pe piață este Battlegrounds. Chiar dacă nu este la fel de vechi precum cele menționate anterior, Battlegrounds a atras comunitatea și a devenit unul dintre cele mai jocate auto battle-uri de pe piață.

În Battlegrounds fiecare jucător își alege un erou reprezentativ universului Warcraft, erou care vine la pachet cu o abilitate unică. Scopul jocului este să aduni cele mai puternice unități pentru a le putea tripla și a obține unități high rank.

Acesta a trecut prin schimbări majore de la patch la patch. Eroi au venit și au plecat, abilitățile au fost schimbate și unități eliminate permanent din joc, pentru ca modul să rămână balansat și pentru a nu-și pierde din jucători.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here