Jazz in the Park Competition ajunge la Cluj pentru a VI-a ediție între 30 iunie – 2 iulie. Evenimentul se va desfășura în Parcul Central și va prezenta tinere talente ce vor interpreta live compozițiile lor. 

 

Intrarea este gratuită și va găzdui 17 formații de jazz ce au ajuns în etapa finală a concursului. Publicul va putea să asculte artiști din: România, Franța, Ungaria, Israel, Belgia, Lituania, Polonia, Croația, Olanda și Japonia. Tineri artiști ce vor interpreta propriile compoziții și vor aduce o nouă perspectivă în lumea jazz-ului. 

În fiecare seară se vor organiza activități pentru participanții evenimentului și vor putea asculta renumiți artiști. Vor fi pregătite zone de activități precum Music Bazaar, un spațiu în care vor fi prezentate instrumente și echipamente muzicale. Copiii vor avea și ei activități speciale, în cadrul unei zone dedicate unde vor avea propria lor scenă.

Invitați speciali ai evenimentului de anul acesta sunt: Shay HazanMădălina Pavăl Orchestra și Takuya Kuroda. Ne doream de ceva vreme să ne întoarcem în prima casă a Jazz in the Park, iar Concursul Internațional Jazz in the Park este proiectul perfect pentru a face asta. E ca și cum ți-ai revizita casa în care ai copilărit, doar că te întorci cu un alt bagaj de cunoștințe și cu ceva nou. În cazul nostru, revenim în Parcul Central cu cele mai bune trupe tinere de jazz, selecționate din sute. E ca și cum am alege ce-i mai bun din ce avem să aducem în fața parcului și a publicului Jazz in the Park. Sunt ceva emoții, cum e și normal, dar este o revedere pe care o așteptăm cu sufletul deschis. Ne întoarcem acasă.”, susține Denisa Dan, Manager Jazz in the Park Competition. 

Premiile Jazz in the Park Competition 2023:

  • Premiul 1: 5.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park 2023;
  • Premiul 2: 3.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park 2023;
  • Premiul 3: 1.000 euro;
  • Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 1.000 euro;
  • Patru mențiuni pentru cei mai buni muzicieni: 500 euro.

Mai multe informații legate de activitățile și trupele ce vor cânta se găsesc pe www.jazzinthepark.ro. 

 

Sursa foto: Jazz in the Park

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here