ISU Cluj a pus la dispoziția cetățenilor peste 140 de pompieri, 21 de autospeciale și 12 ambulanțe SMURD, în perioada Sărbătorilor Pascale.

ISU Cluj va monitoriza modul în care evoluează activitătile cetățenilor în teren, pentru a fi pregătiți să ia măsuri în caz de urgență. 140 de pompieri vor fi pregătiți indiferent de solicitările venite din partea locuitorilor. Aceștia vor avea la dispoziție 12 ambulanțe SMURD, 2 motociclete de intervenție, precum și 21 de autospeciale de stingere și descarcerare.

În timpul slujbelor, inspectori ai ISU Cluj vor fi prezenți; aceștia desfășurând deja controale tematice și răspândid măsuri de siguranță la obietivele religioase din județul Cluj. 

Pentru ca pe parcursul Sărbătorilor Pascale să nu existe incidente neașteptate, autoritațile cer cetățenilor să respecte căteva reguli atât în locuințe, cât și in timpul slujbelor religioase. 

Lumânările aprinse reprezintă cel mai mare risc, astfel se cere ca acestea să fie ținute la distanță de: haine, păr, icoane și alte obiecte predispuse să ia foc. 

  • La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • Lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule. De asemenea, lumânările sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent.
  • O atenție sporită va fi acordată și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, pentru a preîntâmpina situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
  • Parcarea autovehiculelor în apropierea bisericilor se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranți.

 

 

 

 

 

 

 

Pe această cale, POV21 Cluj vă dorește un Paște Fericit, plin de bucurie și liniște sufletească. 

 

Sursă: zcj.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here