Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru cosntruirea drumurilor de acces către parcul industrial Tetarom V. Investiția lucrării depășește peste 34 de milioane de lei.

Parcul industrial se va întinde pe o suprafață de 115 hectare, fiind situat în comuna Luna, județul Cluj. Banii pentru realizarea proiectului sunt din bugetul județului.

„În concret, se desprinde necesitatea asigurării a minim următoarelor componente ale infrastructurii: Drum cu două benzi pe sens şi o bandă pentru parcare ocazională, piste de biciclete şi acces pietonal, cu două accese (unul la autostrada A3 şi unul la DN 15): Acces la viitoarea autostrada A3 (aflată în execuție) la cea. 450 m de amplasament; Acces la DN 15 cu pod peste râul Arieș (element de infrastructură cu potențial de a crea un simbol pentru loc) şi sens giratoriu la intersecția cu DN 15”, menționează anunțul de achiziție publică.

Ofertele pot fi depuse până pe 19 octombrie 2020. Începând cu data de emitere a ordinului de execuție, lucrările ar trebui să fie gata în cel mult 16 luni. Perioada include și sezonul rece. Raportul calitate- preț reprezintă criteriul principal de acordare a proiectului.

Proprietarilor de teren li se va da 37 de bani/mp!

În cadrul ședinței de pe 31 august, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Pentru realizarea Parcului industrial Tetarom 5, 60 de imobiliare cu o suprafață totală de 41.400 mp vor fi expropriate. Astfel, administrația județeană a stabilit un preț modic de despăgubire, 0.37 bani/mp. Sumele au fost stabilite conform unui Raport de evaluare, elaborat în cadrul unui studiu de fezabilitate.

Tetarom V aduce mai multe locuri de muncă!

Parcul industrial se va întinde pe o suprafață de 115 hectare. Acest proiect va crea pentru locuitorii din Turda și Câmpia Turzii, dar și pentru cei din localitățile apropiate, noi locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here