Alin Răzvan Fică, tânărul mijlocaș al lui CFR Cluj a fost de acord și deschis la propunerea unui interviu despre începutul carierei sale. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani are un CV remarcabil, iar cele mai importante trofee din cariera sa sunt cele 2 campionate cucerite cu CFR (2021-2022/ 2019-2020) și Cupa României la U19 (2019).

 

Dan Petrescu a fost impresionat de jocul excelent făcut de Fică, în ultima partida disputată împotriva Rapidului și a declarat că a fost cel mai bun jucător din echipă, fiind un câștig pentru formația din Gruia.

INTERVIU

Care a fost idolul copilăriei tale? Care este fotbalistul pe care îl admiri cel mai mult?

– Idolul copilăriei mele a fost Cristiano Ronaldo, de când a început să joace pentru Real Madrid a devenit un idol pentru mine și un jucător de la care m-am inspirat cel mai mult. Fotbalistul pe care îl admir cel mai mult este tot Ronaldo, datorită faptului că este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, e un jucător foarte harnic, care a muncit extrem de mult să ajungă unde îi este locul și de aceea îl admir.

Care este prima amintire legată de sport pe care o ai? Ce vârstă aveai pe atunci?

– Prima amintire legată de sport a fost când aveam 5 ani și obișnuiam să ies cu prietenii și să jucăm fotbal. Fiind fragezi la vârstă, alergam continuu cu o energie de invidiat, având o simplă minge și 2 porți care ne făceau să jucăm până seara târziu.

Când ai văzut primul meci de fotbal din tribună? Ce îți amintești din acel meci?

– Primul meci de fotbal din tribună a fost partida dintre Universitatea Craiova și Steaua, cred că în anul 2008. Mergeam des cu tata la meciurile Craiovei, el fiind suporter înfocat  îmi plăcea și mie să urmăresc meciurile din tribună, decât să le privesc la televizor, unde cu siguranță nu se simțea aceeași atmosferă.

 

Premiat de Hagi!

Care este partida de fotbal pe care nu o vei uita niciodată?

– Pot spune că sunt 2 meciuri pe care nu o să le uit vreodată. Primul meci e când am jucat finala Cupei Hagi Danone la Arad, unde am reușit să o câștigăm, iar la festivitatea premiilor am primit titlul de cel mai tehnic jucător al turneului acordat de Gheorghe Hagi, lucrul acesta fiind pentru mine o bucurie imensă, de a fi desemnat de către el. Iar al doilea meci a fost în 2019, când am reușit să câștigăm finala Cupei României la U19 cu CFR Cluj împotriva Academiei Hagi (FC Viitorul) și totodată înscriind golul de 2-1. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1, partidă extrem de spectaculoasă disputată pe stadionul „Ilie Oană”.

Cum e să te antrenezi alături de jucători cu o experiență destulă de vastă, precum Ciprian Deac, Camora, Cristian Manea…?

– Bineînțeles că este o plăcere să mă antrenez alături de ei, pentru că sunt jucători pe care îi stimez și am numai lucruri bune de învățat de la aceștia.

Ce reacție ai avut când ai aflat că vei fi titular în partida cu Rapid București? Cui i-ai dat vestea prima dată?

– Am fost puțin surprins, am avut și emoții, dar am reușit să le depășesc până la ora partidei. La aflarea veștii, mi-am sunat imediat părinții și i-am anunțat. Au fost foarte bucuroși și entuziasmați, aceștia încurajându-mă din tribună la partida din Giulești.

 Care sunt obiectivele principale în cariera ta de fotbalist pentru următorii ani?

– Pe primul plan este sănătatea deoarece este cea mai importantă! Daca sunt sănătos pot face și ceea ce îmi propun! Obiectivul meu este să ajung și să joc cât mai multe meciuri. Desigur că îmi voi da toată silința să demonstrez și să arăt calitățile pe care le am, iar de acolo sunt sigur că voi crește spre mai bine.

Care au fost cele mai plăcute momente ale carierei, dar și care a fost cea mai mare dezamăgire?

– Cele mai plăcute momente au fost când am debutat la echipa națională U18 a României, când am câștigat Cupa României și campionatul cu CFR Cluj. Pot spune că până la vârsta aceasta nu m-am confruntat cu o anumită dezamăgire de o intensitate așa de ridicată.

Dacă ar fi sa te definești în trei cuvinte, care ar fi acelea?

– Sunt un om deschis, amuzant, dar nu în ultimul rând, muncitor, care încearcă să evolueze de la o zi la alta pentru propriile obiective în cariera de fotbalist.

 

Sfatul oferit de Alin Fică, tinerilor !

Ce sfat ai oferi tinerilor care practică sau vor să practice sportul rege?

– Un sfat pentru tinerii care practică fotbalul este să nu se oprească niciodată din aș urma propriile visuri. Orice se poate întâmpla dacă crezi și îți croiești drumul spre viitor. Dacă ai un scop bine întemeiat, cheia spre a ajunge la atingerea obiectivului e munca și devotamentul.

 Iar la final aș vrea să te întreb care mai sunt șansele de a cuceri campionatul și anul acesta? Ce crezi că i-a lipsit clubului?

– Cât timp mai sunt șanse matematice, trebuie să credem până la sfârșit și să dăm totul pe teren când intrăm. E puțin dificil, dar noi, alături de întregul staff vom încerca să cucerim al 9-lea titlu! În privința clubului, ce i-a lipsit, țin să cred că a fost norocul, care nu a fost de partea noastră în majoritatea partidelor disputate în sezonul acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here