Clujul Verde a plantat până în prezent peste 2.500 de noi arbori în cartierele Clujului. Acest lucru s-a întâmplat și astăzi în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni cu ajutorul tinerilor și copiilor. 

Proiectul a început încă de la finalul lunii aprilie când s-au plantat 100 de copaci cu ajutorul studenților voluntari ai UTCN. Ulterior, s-au alăturat și copiii de la Grădinița „Micul Prinț” ce au plantat, joi, încă 50 de arbori. 

„În acest context s-au desfășurat acțiuni de plantare alături de tineri și de copii în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni: prima activitate s-a desfășurat în 27 aprilie și au fost plantați 100 de copaci împreună cu studenții voluntari de la Facultatea de Mediu din cadrul UTCN – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar astăzi, 4 mai, alți 50 de molizi au fost plantați împreună cu 125 copii de la Grădinița „Micul Prinț”.”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Campania v-a continua și pe parcursul primăverii. Primarul Clujul promite un număr de 300 de arbori ce vor crea un spațiu nepoluant. Zonele de interes sunt cele în care sunt realizate parcări în locul garajelor, bazele sportive și aliniamentele stradale din apropierea școlilor și grădinițelor. 

„Urmărim să mai plantăm cel puțin încă 300 arbori în această primăvară, în funcție de condițiile meteorologice și stadiul vegetației. Realizăm plantări pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri, în bazele sportive și alte spații verzi.

Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a crea și extinde zonele verzi în oraș, în concordanță cu direcția verde europeană.”, adaugă primarul Clujului în postarea de pe Facebook

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here