Consiliul Județean Cluj a aprobat, în ședința ordinară desfășurată luni, două proiecte de hotărâre inițiate de președintele Alin Tișe, care vizează extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Proiectele vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite în aceste instituții.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a subliniat că aceste investiții masive în valoare de peste 8,8 milioane de euro sunt esențiale pentru asigurarea unor condiții de înaltă calitate în domeniul medical. Lucrările de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” includ construcția unui nou corp de clădire conectat printr-o pasarelă sau tunel subteran.

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

Conform studiului de fezabilitate, lucrările de extindere și modernizare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” vor include construcția unui nou corp de clădire în partea de vest a incintei, care va fi conectat cu pavilionul 2 printr-o pasarelă sau tunel subteran. Noul corp va cuprinde spații pentru investigații medicale, cabinete medicale, săli de tratamente și echipamentele necesare. Valoarea totală propusă a acestei investiții este de 23.566.591,07 lei (cu TVA), iar proiectul va fi depus pentru finanțare până cel târziu pe 30 mai 2024, în cadrul Programului Sănătate al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

roiectul referitor la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase vizează construirea unei infrastructuri care să optimizeze accesul populației la programe de screening și consultații preventive. Lucrările vor include extinderea pe verticală a corpului A cu o structură nouă, care va avea legătură directă cu corpul B al Ambulatoriului Integrat. Noua construcție va găzdui cabinete de screening și prevenție, săli de așteptare, grupuri sanitare, zone de spitalizare de zi, săli de tratament, vestiare, birouri și o zonă de relaxare în aer liber pe terasa de la nivelul etajului II. Valoarea totală a investiției este de 20.377.421,52 lei (cu TVA), iar finanțarea va fi solicitată prin același program tot până la data de 30 mai 2024.

Sursă foto: Abc News Romania

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here