Primăria Cluj-Napoca a anunțat luni, 20 mai, demararea lucrărilor de construcție pentru un nou Centru rezidențial de îngrijire și asistență, destinat persoanelor vârstnice. Acesta va fi situat pe Calea Baciului nr. 18 și are o valoare de 7 milioane de euro, finanțat din fonduri locale. Centrul va acoperi o suprafață de 1410 metri pătrați.

Cu o capacitate de 70 de locuri, repartizate în 42 de camere, inclusiv facilități special concepute pentru persoanele cu dizabilități, proiectul prevede amenajarea unor unități de cazare confortabile și a unor spații comune bine echipate, printre care săli de mese, bibliotecă, bucătărie și spații de loisir.

Pentru a încuraja un stil de viață activ și sănătos, centrul rezidențial de îngrijire și asistență, destinat persoanelor vârstnice va include diverse facilități sportive și de recreere. Acestea vor cuprinde o pistă de alergare cu finisaj de tip tartan, spații pentru tenis de masă, zone pentru șah în aer liber și o zonă de fitness în aer liber. Locurile din noul centru rezidențial sunt destinate în special seniorilor fără aparținători, celor cu o situație financiară modestă și persoanelor care necesită îngrijire specializată.

Valoarea totală a lucrărilor (cu TVA), este de 34.795.749,29 lei.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here