În cursul zilei de azi, 18 mai, au fost anunțate demararea lucrărilor la mult așteptatul Spital Regional de Urgență și la Centura Metropolitană. Aceste proiecte majore, care totalizează investiții de peste 3 miliarde de euro, reprezintă un pas esențial pentru dezvoltarea infrastructurii medicale și de transport a regiunii.
Spitalul Regional de Urgență
În Florești, pe un teren de 7 hectare, au început lucrările la Spitalul Regional de Urgență, un proiect de mare importanță pentru Transilvania. „Ce se întâmplă astăzi la Cluj reprezintă un moment istoric nu doar pentru comunitatea noastră, ci și pentru întreaga Transilvanie,” a declarat primarul Clujului, Emil Boc. Primarul a menționat că el a fost cel care, cu mulți ani în urmă, a semnat Hotărârea de Guvern pentru alocarea terenului din Florești în scopul realizării acestui spital.
Centura Metropolitană
Aceasta reprezintă un proiect vital pentru fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesului la infrastructura medicală. Pe 24 mai, se vor deschide oficial lucrările la primul tronson al centurii metropolitane, care va lărgi de la patru la șase benzi drumul Cluj-Florești. Aceasta va asigura accesul direct și rapid la Spitalul Regional de Urgență pentru ambulanțe și transportul public dedicat. Primarul a mulțumit Universității de Medicină și Farmacie pentru sprijinul acordat și pentru faptul că oferă resursa umană necesară pentru funcționarea spitalului: „Degeaba dorești, dacă nu ai și resursa umană capabilă să facă posibil un asemenea spital regional de urgență.”
Demararea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență și la Centura Metropolitană reprezintă un moment important pentru Cluj, fiind un interes public major.
Sursă foto: Actual de Cluj