Luni, 9 noiembrie 2020, încep lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă, în sistem centralizat, a satului Chiriș din comuna Geaca.

De lucrare se va ocupa Compania de Apă „Someș” S.A., societate în care Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.
 „Ne dorim ca până la venirea iernii să progresăm cât mai mult cu execuția acestei lucrări de investiții. Cel târziu în vara anului viitor locuitorii Chirișului vor beneficia de o apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu.” a declarat Alin Tise, președintele Consiliului Județean.
Lucrările de extindere a rețelei de apă din Chiriș presupun amplasarea unei conducte de transport pe o lungime de 2.69 km și a unei rețele de distribuție de circa 4,5 km.
Termenul de finalizare a investiției este de maxim 8 luni. Finanțarea lucrărilor este asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.
La finalizarea acestei investiții și a celei aflate în plină desfășurare pe teritoriul satului Legii, Compania de Apă „Someș” va face demersurile necesare pentru preluarea acestora în sistemul zonal de apă. Astfel, locuitorii comunei Geaca vor beneficia de o racordare completă și continuă la apă în sistem centralizat.
Pentru mai multe știri din Județul Cluj, apasă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here