Florești
Florești

Inaugurarea nocturnei în valoare de 93.000 de euro din Floresti s-a sfârșit cu un dosar penal.

În data de 19.09.2020, în plină pandemie, dar și campanie electorală, peste 400 de persoane s-au strâns pentru a participa la inaugurarea terenului de fotbal, nerespectând măsurile de distanțare socială și igiena sanitară. Totodată, evenimentul a avut loc fără vreun aviz din partea DSP Cluj, iar din această cauză a fost începută o anchetă de cercetare penală pentru zădărnicire în combaterea bolilor.

Horia Sulea, membru PNL pentru ani de zile, candidează de aceasta dată ca independent, după ce a fost condamnat în 2019 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
La eveniment, edilul a ținut și un discurs pe care participanții l-au filmat, discurs în care se observă faptul că nu sunt respectate măsurile de combatere a bolii.

„Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită sa aducă la cunoștință opiniei publice următoarele: În data de 19.09.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 5185/P/2020, dosar în care se desfășoară urmărirea penală în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând in aceea ca, in contextul stării de alertă și a măsurilor de prevenire sau combatere a bolii infectocontagioase SARS-COV-2, luate la nivel național, la dată de 19.09.2020, ora 19:00, pe str. Somesului din localitatea Floresti, jud. Cluj, era în desfășurare o manifestație ocazionată de inaugurarea instalației de nocturnă a terenului de fotbal, adunare la care au participat un număr de aproximativ 400 de persoane, fără a se respectă măsurile de distanțare socială.
Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedura Penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garanțiilor procesuale, precum prezumția de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă judecătoria Cluj.

Interesant este faptul că investiția considerabilă a fost făcută pe timp de carantină și în condițiile în care echipa de fotbal din localitate este doar în liga a IV-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here