În această lună la Cluj se vor desfășura două proiecte pilot pentru park sharing în zonele clădirilor de birouri.
Tehnologia de park sharing le va permite oamenilor să găsească un loc de parcare mult mai ușor, în special la orele de vârf ale traficului.
Tehnologia yeParking, o aplicație care facilitează acest lucru este deja funcțională la Cluj, urmând să fie și mai dezvoltată prin două proiecte pilot.
Două mari centre de business din Cluj vor beneficia de dezvoltarea tehnologiei de împărțire a parcărilor și a spațiilor libere.
La nivel național există 3000 de locuri de parcare create de aplicația menționată compuse din spații sau parcări libere ale rezidenților din apropierea locuințelor lor.
A fost pusă în funcțiune până acuma la Oradea, București, Cluj Napoca și Brașov.

  „Aplicaţia yeParking oferă şoferilor accesul la eco­sis­temul de par­cări re­zi­den­ţiale, pri­vate şi, în cu­rând, şi la par­cări de business. Clădirile de birouri au posibilitatea de a lista, prin intermediul chiriaşilor, locurile de parcare rămase libere, iar în acest fel, şoferii din zonă le pot accesa. Aplicaţia este dotată cu geolocaţie, astfel încât aceasta arată toate locurile disponibile dintr-o anumită zonă, atunci când şoferul este în apropiere. Este un mod facil pentru toată lumea, mai ales pentru şoferi, iar astfel se reduce şi numărul maşinilor parcate neregulamentar“, declară Mihai Lodoabă, cofondator şi CEO ye­Parking, pentru ZF Live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here