Campania de vaccinare anti-COVID-19 va începe peste o săptămână, în Cluj, după ce prima tranșă de vaccinuri va ajunge la 10 spitale din România. Unul dintre acestea este și Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj !

 

Luni, premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, că autorităţile s-au pregătit pentru a putea demara campania de vaccinare contra virusului, începând cu data de 27 Decembrie. Toţi cetăţenii au fost îndemnați să aibă încredere în acest pas.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat premierul.

El a participat, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Spitalul a fost realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.

Pe data de 26 Decembrie, România urmează să primească prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID. Tranșa va fi distribuită la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate cu scopul îngrijirii pacienţilor infectaţi cu COVID-19, printre care și Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here