Scenariile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020-2021 încep să prindă contur. Ministerul Sănătății a publicat o listă ce conține toate localitățile și infectarea pe mia de locuitori, dar și modul de procedură aplicat la toate nivelurile de învățământ.
Cele trei scenarii sunt: verde (mai puțin de un caz de infectare la o mie de locuitori), galben care este și scenariul hibrid (1-3 cazuri de infecție la o mie de locuitori) unde elevii din clasele de gimnaziu și de liceu vor reveni la școală doar parțial, prin rotație și roșu (mai mult de 3 cazuri la o mie de locuitori) unde cursurile se desfășoară exclusiv online.
Scenariile pentru județul Cluj sunt mixte, existând localități unde se aplica scenariul roșu (în comuna Aghireșu, Cornești), dar și localități care se încadrează scenariului galben ( comunele Borșa, Feleacu, Gârbău, Sic, Vad) unde sunt mai puțin de trei cazuri la o mie de locuitori. Restul localităților se află în scenariul verde.
,,Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here