Stație sport de autobuz
Stație sport de autobuz

“Ia-ți biletul de sănătate”. Încă o premieră la Cluj, prima stație de sport smart de autobuz din țară.

Sports Festival, festivalul destinat sportului și mișcării, aduce încă o premieră la Cluj, respectiv prima stație sport, stație care te recompensează pentru fiecare 20 de genuflexiuni cu un bilet de autobuz gratuit, valabil pe liniile urbane.

Stația smart a fost amplasată în stația de autobuz Memorandumului Sud pe 23 septembrie și va fi funcțională pentru două săptămâni. Stația smart va funcționa zilnic în intervalul 05:00-23:00, iar cei care fac corect (stația având un soft și o cameră video care verifică corectitudinea exercițiului) cele 20 de genuflexiuni în maxim 2 minute vor primi biletul de autobuz. Biletul pe care ți-l oferă pentru îndeplinirea exercițiului fizic se numește simbolic “Biletul de sănătate”.

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața.

Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung.” – Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival.

Conform organizatorilor festivalului, proiectul din Cluj-Napoca este unul pilot, iar dacă va avea succes va fi implementat și în alte orașe.

Sports Festival este un eveniment care la ediția anterioară, cea din 2019, a unit peste 100.000 de participanți în cele 4 zile de festival.

Proiectul “Biletul de sănătate” are sprijin din partea Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here