Huawei, uriașa companie chineză de telecomunicații, care este printre cele mai mari companii din lume pe sectorul tehnologic, va desfășura în această perioadă expoziția europeană Huawei Roadshow 2020, expoziție care a ajuns și la Cluj-Napoca. Această expoziție are loc anual în cele mai mari orașe din Europa.

Tema acestui an o reprezintă tehnologia 5G, “5G – Bring New Value” (5G – Aduce o Valoare Nouă), iar în cadrul expoziției au fost prezentate produse noi și metode de utilizare a tehnologiei 5G, tehnologii care pot fi utilizate atât de către consumatorul casnic, cât și în diverse domenii sau industrii.

Tehnologii prezentate:

  • 5G Sense Glove – mătuși cu ajutorul cărora utilizatorul poate să interacționeze fizic cu obicete din realitatea virtuală, această tehnologie având numeroase întrebuințări posibile
  • Cloud VR – tehnologie capabilă de interacțiuni și colaborare între personae din colțuri diferite ale lumii, deschizând o nouă era a interacțiunilor umane. În cadrul evenimentului a fost reprezentată ca o masă de foosball pe care se pot juca personae din zone diferite ale globului, cu ajutorul unui headset VR.
  • Ascbot AI Robot Car – mașină mică, echipată cu Atlas 200DK, platforma open-source a dezvoltatorilor de inteligență artificială, robotul este capabil să conducă singur și să ia propriile decizii pentru a evita obstacolele din drum.

Tot în cadrul evenimentului au fost prezentate metode ce utilizează tehnologia 5G pentru transmiterea de flux video 8K, dar și posibilități de personalizare a videoului.

Produse prezentate:

  • Huawei Mate Xs – telefonul premimum și pliabil de la Huawei
  • Huawei P40 Pro 5G – flagship-ul celor de la Huawei
  • VR Glass – un set de ochelari care încă nu este valabil pe piață europeană, ochelari VR ce pot fi utilizați prin conectarea la un smartphone compatibil
  • Modem portabil 5G – un model ce oferă utilizatorilor o conexiune wi-fi la viteze foarte mari. Modemul funcționează cu ajutorul unei cartel SIM 5G Cloudlink Board- un produs care vine în sprijinirea educației pe timp de pandemie, dar nu numai.
  • CloudLink Board este o tablă interactivă, dotată cu camere și microfoane de înaltă calitate, această combină funcții avansate de teleconferința audio-video. Tot ce se scrie pe tablă, văd elevii în timp real pe ecrane, cu ajutorul acestora profesorii interacționează cu elevii într-un mod mult mai ușor.

Tot evenimentul a putut fi vizitat cu ajutorul unui asistent virtual care combină inteligența artificială și cea augumentată pentru a le oferi vizitatorilor o experiență inedită și a le oferi informațiile de care au nevoie.

 

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here