Huawei
Huawei

Huawei, uriașa companie chineză de telecomunicații, care este printre cele mai mari companii din lume pe sectorul tehnologic, va desfășura în această perioadă expoziția europeană Huawei Roadshow 2020, expoziție care a ajuns și la Cluj-Napoca. Această expoziție are loc anual în cele mai mari orașe din Europa.

Tema acestui an o reprezintă tehnologia 5G, “5G – Bring New Value” (5G – Aduce o Valoare Nouă), iar în cadrul expoziției au fost prezentate produse noi și metode de utilizare a tehnologiei 5G, tehnologii care pot fi utilizate atât de către consumatorul casnic, cât și în diverse domenii sau industrii.

Tehnologii prezentate:

  • 5G Sense Glove – mătuși cu ajutorul cărora utilizatorul poate să interacționeze fizic cu obicete din realitatea virtuală, această tehnologie având numeroase întrebuințări posibile
  • Cloud VR – tehnologie capabilă de interacțiuni și colaborare între personae din colțuri diferite ale lumii, deschizând o nouă era a interacțiunilor umane. În cadrul evenimentului a fost reprezentată ca o masă de foosball pe care se pot juca personae din zone diferite ale globului, cu ajutorul unui headset VR.
  • Ascbot AI Robot Car – mașină mică, echipată cu Atlas 200DK, platforma open-source a dezvoltatorilor de inteligență artificială, robotul este capabil să conducă singur și să ia propriile decizii pentru a evita obstacolele din drum.

Tot în cadrul evenimentului au fost prezentate metode ce utilizează tehnologia 5G pentru transmiterea de flux video 8K, dar și posibilități de personalizare a videoului.

Produse prezentate:

  • Huawei Mate Xs – telefonul premimum și pliabil de la Huawei
  • Huawei P40 Pro 5G – flagship-ul celor de la Huawei
  • VR Glass – un set de ochelari care încă nu este valabil pe piață europeană, ochelari VR ce pot fi utilizați prin conectarea la un smartphone compatibil
  • Modem portabil 5G – un model ce oferă utilizatorilor o conexiune wi-fi la viteze foarte mari. Modemul funcționează cu ajutorul unei cartel SIM 5G Cloudlink Board- un produs care vine în sprijinirea educației pe timp de pandemie, dar nu numai.
  • CloudLink Board este o tablă interactivă, dotată cu camere și microfoane de înaltă calitate, această combină funcții avansate de teleconferința audio-video. Tot ce se scrie pe tablă, văd elevii în timp real pe ecrane, cu ajutorul acestora profesorii interacționează cu elevii într-un mod mult mai ușor.

Tot evenimentul a putut fi vizitat cu ajutorul unui asistent virtual care combină inteligența artificială și cea augumentată pentru a le oferi vizitatorilor o experiență inedită și a le oferi informațiile de care au nevoie.

 

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here