În Florești, comună limitrofă a orașului Cluj-Napoca, se află o ,,Mică Deltă”, un loc natural frumos și îndrăgit de localnici. Totuși, această ,,mini-deltă” se află în pericol, așa cum localnicii din Florești au reclamat faptul că în zonă sunt multe gunoaie.

 

Într-o postare a paginii de Facebook Someșul nostru, este prezentată ,,Mica Deltă a Floreștiului” :

 

,,În amonte de lacul Florești, există o pădure de luncă în care mai multe canale la Someșul nostru traversează zona formând un habitat bogat în biodiversitate. Aici cresc arbori și plante specifice zonelor umede, iar zonele inundabile temporar formează mici insule, oferind un mediu ideal pentru diverse specii de animale și păsări. Recent, am observat prezența castorului în această zonă, care poate fi văzut în mai multe locuri. Această zonă are asemănări cu canalele deltei și de aceea poate fi denumită Mica Deltă a Floreștiului.”

Un utilizator a comentat spunând ,, E plin de gunoaie pe Someșul nostru”, acesta postând în comentarii mai multe fotografii cu gunoaiele din zona ,,Deltei”.

 

O situație mult mai gravă este pe lacul Beliș-Fântânele, aflat în Parcul Național Apuseni, unde în 2021, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, declara faptul că lacul a ajuns să fie acoperit complet de gunoaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here