Gherla a intrat în CARANTINĂ! Locuitorii nu mai pot ieși din oras, începând de azi

Astăzi a fost semnat ordinul de carantinare zonală a municipiului Gherla de Raed Arafat. De pe 5 noimebrie, organele de ordine publică vor verifica intrările și ieșirile din această localitate.

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare zonală pentru mai multe localități, printre care se numără și municipiul Gherla. Această decizie a fost luată în urma propunerilor făcute de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timis și Sălaj.

Declarația pe propria răspundere devine obligatorie

Rata de infectare în Gherla a depășit pragul de 8 infectări  la mia de locuitori.

Începând cu data de 5 noimebrie, Municipiul Gherla intră în carantină, astfel declarația pe propria răspundere devenind obligatorie pentru deplasările în afara localității.

Persoanele cu domiciliul în Gherla sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere unde să își treacă numele, prenumele, adresa sau data de naștere.

Odată cu instaurarea carantinei, locuitorii nu vor mai putea ieși din Gherla în această perioadă dacă nu au o urgență sau un loc de muncă în afara orașului. Ieșirea se face doar pe baza unui document doveditor motivului ce necesită deplasarea. Pe perioada celor 2 săptămâni, elevii vor continua cursurile în scenariul 3, exclusiv în mediul online. De asemenea, evenimentele, precum nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri sunt interzise, iar restaurantele, cafenelele, barurile, inclusiv terasele din exterior vor fi închise pe toată perioada. Totodată, toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile publice deschise sau închise. Oficierea slujbelor religioase se va face doar în exterior, cu o prezență de maxim 20 de persoane.

Carantina este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, timp în care organele de ordine publică vor controla cetățenii la intrarea și ieșirea din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here