Foto & Video : Anca Mocănașu

Pe 1 noiembrie, a avut loc, după o pauză de doi ani, tradiționalul concert de Luminație din Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Publicul a putut să participe la concert începând cu ora 18:30.

Aceștia au putut asculta Orchestra și Corul Claudiopolis, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu, soliștii fiind Roxana Chicidea, Oana Bolboacă, Adelin Ilca, Claudiu Mădălin Băban, regizoarea Ina Hudea și balerinii loana Cristina Terebesy, Delia Andreea lanc, Andreea Ilincariu, Florin loan lanc, Sergiu Hosu, Antonio Mon, Vlad Sebastian.

 

Concertul de Luminație se desfășoară din anul 2015, iar în perioada pandemiei a fost transmis către public prin televiziune și rețele de socializare. Ediția din acest an vine după doi ani în care doritorii nu au putut participa fizic la spectacol, datorită pandemiei.

 

Daniela Maier, coordonator Scena Urbană: Ne-am dorit să evidențiem aceste clipe în care oamenii se simt împreună. În seara aceasta este o bucurie de fapt de a ne revedea și de a ne aduce aminte cu drag de cei care au plecat dintre noi. În fața artei, a vieții și a morții suntem toți la fel.”

 

Luminația, cunoscută și ca Ziua Morților, este sărbătorită în fiecare an pe 2 noiembrie de către credincioși din Banat, Transilvania și Maramureș. Această sărbătoare are origini romano-catolice, celebrându-i pe cei trecuți în neființă.

Sursa: PRO TV  Ziua de Cluj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here