Flurona face victime în mod accelerat

Flurona, infectarea simultană cu coronavirus și virusul gripal a afectat un bebeluș de doar cinci luni. Copilul a fost internat la Spitalul Județean Suceava

Părinții au dus copilul la spital, atunci când acesta nu se simțea prea bine, având o temperatură mare. Medicii l-au testat pentru dubla infectare, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Cel mic deși a fost diagnosticat cu cele două virusuri, nu are nici o altă problemă de sănătate. 

Pacientul a fost internat în secția de boli infecțioase, iar medicii sunt optimiști în privința stării sale de sănătate.

Cazurile de flurona cresc accelerat

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat 15 cazuri de flurona pe teritoriul României. Secțiile de ATI sunt din ce în ce mai aglomerate, din cauza mixului de viruși respiratorii. Flurona a făcut și două victime: primul la Iași și al doilea la Timișoara. Cele două persoane au fost două femei, de 74 respectiv 65 de ani, dar aveau și alte probleme de sănătate. 

Spitalele au luat noi reguli pentru în favoarea pacienților. Programul de vizite a fost redus, iar personalul medical a luat noi măsuri de protecție.

Gripa face numeroase victime

București, Brașov și Iași sunt regiunile care înregistrează cele mai multe cazuri de gripă. Cadrele medicale declară lipsurile din spitale și situația grea în care au ajuns de la pandemie încoace. 

„-Suntem puțin așa bulversați de toată situația asta. Nu știm ce să credem. Nu găsești antivirale, nu găsești medicamente de bază.

-Lucrez la spital și purtăm măști, protecție, spălat pe mâini cât mai des și în rest evitat comunitățile, evitat aglomerația și cam așa. Nu știu, sper că trecem cu bine și de perioada asta.”

La nivel național, față de săptămâna trecută, numărul infecțiilor respiratorii s-a majorat cu aproape 40%. Spre deosebire de perioada prepandemică 2015-2019, cazurile de viroze respiratorii au crescut cu 83.8%.

Sursă: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here