Sursă fotografie: The Wall Street Journal

 

Autoritățile mexicane l-au arestat pe Ovidio Guzman, fiul cunoscutului Joaquin ,,El Chapo” Guzman, lider al cartelului Sinaloa, din Mexic. Operațiunea de joi din nordul statului Sinaloa a fost una dramatică, așa cum pe străzile din Culiacan au avut loc violențe, conform CNN.

Ovidio Guzman este descris ca fiind ,, cel mai puternic membru al cartelului Sinaloa” , într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al S.U.A., publicat pe 18 decembrie.

Acesta a mai fost arestat în octombrie 2019, însă a fost eliberat la scurt timp la ordinele președintelui mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, după ce mai mulți membrii ai Sinaloa au început o revoltă violentă pe străzile orașelor din statul Sinaloa.

Haosul pe străzile orașului Culiacan a început joi, după ce oficialii locali au cerut cetățenilor să se adăpostească în case în eventualitatea unor atacuri ale membrilor cartelului în Culiacan.

Mai multe videoclipuri apărute pe rețelele de socializare arată camioane în flăcări și focuri de armă în apropierea aeroportului, închis datorită violențelor. Aceste videoclipuri nu au fost încă verificate pentru a se stabili autenticitatea lor.

Un alt video care a circulat pe Internet a fost cel în care mai mulți pasageri erau vizibili speriați într-un avion Aeromexico, lovit de un glonț în timp ce se pregătea de decolare, pe aeroportul din Culiacan. Oficialii companiei aeriene au declarat faptul că nu a existat nicio victimă, aceștia mai anunțând faptul că au anulat zborurile spre și dinspre orașele Culiacan, Los Mochis și Mazatlan.

Aeroportul Internațional Culiacan a fost închis după arestarea lui Guzman, pentru motive de securitate, au declarat oficialii aeroportului pe Twitter.

Joi dimineață, președintele Lopez Obrador a declarat faptul că operațiunile în Culiacan sunt în desfășurare.

Tatăl lui Ovidio, Joaquin ,,El Chapo”, este unul dintre cei mai cunoscuți și periculoși traficanți de droguri din lume, în acest moment el fiind arestat în S.U.A  pentru mai multe fapte, precum trafic de droguri sau trafic de arme. A fost condamnat la viață în închisoare.

Sursă: CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here