Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia”, secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, va găzdui sâmbătă, 25 mai 2024, Festivalul de primăvară „Folkmajális”. Acest eveniment special este dedicat promovării tradițiilor și întăririi identității culturale prin diverse activități menite să familiarizeze participanții cu folclorul ardelenesc, porturile populare și meșteșugurile tradiționale.

Festivalul va avea loc între orele 10:00 și 19:30 și va include o gamă variată de activități pentru toate vârstele precum:

  • Ateliere meșteșugărești: Copiii și adulții vor avea ocazia să participe la ateliere de creație în „Curtea de copii”, unde vor învăța tehnici tradiționale de meșteșugărit.
  • Loc de joacă cu jocuri tradiționale din lemn: Pe „Aleea de Târg”, participanții vor putea descoperi și juca jocuri tradiționale din lemn.
  • Târg de produse tradiționale: Tot pe „Aleea de Târg” va avea loc un târg unde vor fi expuse și vândute produse tradiționale.
  • Prezentări de meșteșuguri și costume populare: În „Curtea de Meșteșuguri și Dans” vor fi organizate prezentări de meșteșuguri tradiționale și costume populare, urmate de sesiuni de instruire în dans popular.
  • Curs de perfecționare de muzică populară: În „Curtea de Muzică”, muzicanții tineri vor putea participa la cursuri de perfecționare în muzică populară.
  • Tur ghidat: Vizitatorii pot lua parte la un tur ghidat al Parcului Etnografic „Romulus Vuia”.

Festivalul „Folkmajális” are ca obiectiv principal promovarea tradițiilor și întărirea identității culturale prin familiarizarea participanților cu folclorul ardelenesc. Evenimentul își propune să stârnească interesul pentru folclor și să sublinieze importanța prezervării valorilor tradiționale.

Sursă foto: Szabadság

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here