Sursă fotografie: The Business Standard

 

Fenomenul muncii ilegale a miganților străini continuă la Cluj, asta după ce polițiștii de imigrări din Cluj au depistat recent nouă cetățeni din Bangladesh, care lucrau fără forme legale pe raza județului. Celor 9 le-au fost revocate vizele sau, după caz, dreptul de ședere. Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile.

În urma unui control efecutat pe data de 28 martie 2023 de polițiștii Serviciului pentru Imigrări din Cluj, alături de reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au fost identificați în situații ilegale nouă cetățeni din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că opt dintre aceștia dețineau pașapoarte cu vize de muncă, iar unul deținea un permis de ședere în scop de angajare în muncă, toate obținute în baza unor avize de angajare la o societate din județul Constanța.

În momentul controlului, cei nouă bărbați desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei alte societăți de pe raza județului Cluj, societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Polițiștii au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz, pentru cetățenii din Bangladesh, de asemenea, interzicând intrarea în țară a celor nouă muncitori pentru o perioadă de 6 luni.

Agenții de la imigrări continuă verificările și în cazul firmei la care au fost descoperite problemele, urmând ca aceștia să răspundă în fața legii pentru acțiunile comise.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de lucru, așa cum în luna ianuarie a acestui an, doi cetățeni din Camerun au fost expulzați din România, după ce ce aceștia au lucrat ilegal în Cluj.

De asemenea, în 2021, zece cetățeni din India care au lucrat la reabilitarea drumului din Bonțida au fost deportați tot pe aceleași criterii.

Sursă: Știri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here