Campionatul Național Women Rally a adus pe asfalt la Cluj-Napoca, 80 de participante pe perioada 2-3 Octombrie în cadrul celei de a 3-a ediție și totodată ultima din acest sezon.

Interesul româncelor pentru mașini este unul real la nivel național!

Cele 80 de participante vin din 15 județe și s-au aliniat la linia de start Sâmbătă, în ziua propriu zisă a competiției. Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service organizat sub egida FRAS a pornit în urmă cu doar 2 ani. Organizatorii Savu Racing au promovat cât de relavant este acest concept de Women Rally pe scena pilotajului român, deschide poarta de acces tuturor pasionate de domeniul auto.

Festivitatea de deschidere a avut loc vineri, după ce concurențele au luat parte la briefing-ul obligatoriu. Acestea au beneficiat de sfaturi și informații despre pilotaj și conducere defensivă din partea profesioniștilor. Profesioniști printre care Ramona Rusu (pilot de drift) și Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport), precum și Mirela Bucovincean (președinta Comisiei pentru Femei FRAȘ)

„Încurajăm femeile în fiecare zi să se exprime, să-și urmeze pasiunile, să arate prin propriul exemplu ce înseamnă woman power. Prin Women Rally, care de la ediție la ediție devine mai cunoscut și mai iubit, Laura Savu, fondatoarea acestui eveniment sportiv ne oferă ocazia de a face parte dintr-o frumoasă comunitate feminină, o reușită pentru care o felicit la scenă deschisă. În calitate de Președintă a Comisiei pentru Femei a FRAS invit femeile pasionate de automobilism să se implice în acest sport, cu pasiunea și respectul pe care acesta îl merită”, a transims Mirela Bucovicean, potrivit womenrally.ro.

„Este o mare bucurie să văd că, după 2 ani de la ediția pilot – Women Rally Centenary Edition, munca și efortul depus dă roade, aspect confirmat atât prin faptul că vom avea la start un număr record de concurente din întreaga țară, cât și prin faptul că am reușit să aducem alături de noi parteneri importanți, de renume mondial, care au înțeles și au rezonat cu mesajul transmis de Women Rally. Acest parcurs se datorează și implicarii și susținerii arătate de Federația Română de Automobilism Sportiv. Le mulțumesc tuturor”, a declarat Laura Savu.

Clasamentele se pot pot verifica pe pagina celor de la Women Rlly, aici https://www.facebook.com/womenrally

 

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here