FCSB și CFR Cluj vor disputa joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, partida restantă din etapa a noua, când ambele formații evoluau în tururile preliminare pentru calificarea în grupele Conference League. Meciul de pe Arena Națională va fi arbitrat de Istvan Kovacs, abia revenit de la Mondialul din Qatar.

 

FCSB este într-o formă deosebită, având 5 victorii consecutive în campionat, poziționându-se pe locul 4, cu 35 de puncte. În ultima etapă din campionat, echipa lui Mihai Pintilii a obținut o victorie importantă la Ploiești, învingând-o pe Chindia cu scorul de 2-0. O victorie în această restanță i-ar asigura desprinderea față de Universitatea Craiova și apropierea la numai trei puncte distanță de CFR Cluj.

Cine nu va fi apt de joc la FCSB?
Târnovanu, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Olaru și Compagno se regăsesc pe lista absenților.
Darius Olaru și Compagno nu vor mai putea juca anul acesta, după ciocnirea înfricoșătoare a celor doi din meciul precedent, conform declarațiilor managerului al echipei FCSB, Mihai Stoica.

Echipa din Gruia are o situație similară, având o serie de 7 partide fără înfrângere. Meciul din etapa trecută s-a încheiat doar cu o remiză, între FC Botoșani și CFR. Totodată a fost a doua remiză pentru feroviari în cele 19 jocuri, clasându-se pe locul secund cu 41 de puncte și la o victorie distanță de liderul campionatului, Farul Constanța.

Duelul din această seară va fi unul special pentru Billel Omrani, care va fi pentru prima dată adversarul lui CFR Cluj, echipa cu care a cucerit cinci titluri de campion al României. Acesta are 209 meciuri, 47 de goluri și 42 de asist-uri în tricoul echipei CFR.

La conferința de presă dinaintea meciului, Dan Petrescu a declarat că:

”Omrani a stat 5-6 ani aici. A avut rezultate excelente, a zis că vrea să plece în străinătate, că nu vrea să mai joace în România la alt club… Sunt declarațiile lui. Eu ce să zic? E clar că la meciul ăsta nu o să îi urez baftă”

Duelul celor 2 mari echipe românești este unul echilibrat în întâlnirile directe pe care le-au avut până acum, mai exact:
15 victorii obținute de FCSB
11 victorii obținute de CFR Cluj
21 de rezultate încheiate la egalitate

Anul acesta FCSB și CFR Cluj s-au întâlnit de 3 ori, marcându-se 11 goluri, iar vicecampioana obținând 2 victorii din cele 3 posibile.

Echipele probabile:

FCSB: A. Vlad –  V. Crețu, Dawa, Tamm,  Radunovic – Edjouma,  Șut, Oaidă – Cordea,  Miculescu, Oct. Popescu
REZERVE: Ducan, Haruț, Fl.Coman, M. Tănasă, Omrani, Boboc, Nikolov, Bouhenna, Radaslavescu 

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – Muhar,  Boateng, Roger – C. Deac, Janga, Petrila
REZERVE: Bălgrădean, Malele, Yeboah, Mistrati,  Hoban, Bîrligea, Cvek, Braun, Gâdea 

 

 

 

Sursă-Digi Sport, gsp.ro, sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here