Sursă fotografie: Wanderlust Chloe

Recent, din ce în ce mai multe cafenele din Cluj-Napoca interzic folosirea laptopurilor în timpul șederii în local. Unii numesc această cerință ca regula ,,fără laptopuri” .

Scriitoarea Bianca Tămaș, a relatat pe blog-ul ei o experiență de acest fel dintr-o cafenea din orașul Cluj-Napoca:

,,În ultima vreme tot mai multe cafenele din Cluj au început să impună regula „fără laptopuri”. Inițial auzisem zvonuri, dar nu am fost convinsă până când am mers eu, săptămâna trecută și mi-am scos laptopul. Ospătărița, cu mult bun simț de-altfel, mi-a spus că nu am voie să stau la masă și să lucrez, fiind noua politică internă a localului.

Mi-am închis laptopul, dar am întrebat:

-Și dacă, totuși, aleg să lucrez, ce se întâmplă?

-Nu te voi putea servi, din păcate, mi-a explicat ea.”

Bianca Tămaș spune că sunt mai multe cafenele din oraș care deja au introdus această regulă:

,,Până acum știu că regula „fără laptopuri” se aplică la: Sisters, Roots și Meron. La Sisters nu este voie deloc, la celelalte două, din câte am înțeles, această regulă este valabilă doar pentru zilele de weekend.”

Motivul invocat de proprietari acestor localuri este faptul că multe persoane nu fac  consumație destulă, aceștia venind cu laptop-ul să lucreze în cafenea, de obicei cumpărându-și o cafea și ,,trăgând” de acea cafea timp de 4 sau 5 ore.

Bianca Tămaș spune că este de acord cu o astfel de regulă, dar nu în modul în care este aplicată acum, ea spunând: ,,Așadar, eu mă gândesc în felul următor: cafenelele ar trebui să propună o consumație minimă (să zicem 50 de lei), dacă dorești să stai acolo și să lucrezi. Ar fi un schimb just. Dacă refuzi, atunci au tot dreptul să refuze să te servească, mai ales că fiecare local își poate face politica internă cum dorește.”

Citește articolul integral postat de Bianca Tămaș pe blogul ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here