Sursă fotografie: Monitorul de Cluj

 

O nouă formă de înșelăciune este prezentă la Cluj. Mai mulți indivizi, care pretind a fi angajați la o firmă de salubritate, cer bani oamenilor pentru presupuse taxe de salubritate și pubele inteligente.

Mai mulți cetățeni ai comunei Florești, Cluj, au fost păcăliți de către mai mulți tineri care au pretins că lucrează în salubritate. Indivizii au cerut sume cuprinse între 10 și 100 de lei, pretextul fiind aducerea unor pubele inteligente în gospodăriile locuitorilor comunei. Mai multe persoane au picat în plasa acestora.

Mesajele locatarilor aproape păgubiți sună așa:

Mie mi-au bătut la ușă să îmi ceară 100 de lei că sunt 5 băieți

Avem niște băieți dubioși de la salubritate în bloc. Bănuiesc că nu vine nimeni de la salubritate la ușă, aveți idee care e treaba cu ei?”

Un păgubit a recunoscut că a picat în plasa țeparilor, oferindu-le acestora suma de 20 de lei:

Aveau un teanc de bani în mână. Au sunat la ușă și mi-au zis ca sunt de la firma de salubritate și că trebuie să plătesc pentru că au adus pubele inteligente. Nu mi-au zis cât să le dau, le-am dat 20 de lei.

Directorul ADI EcoMetropolitan Cluj, Iancu Pintea, a declarat că astfel de practici sunt ilegale:

„Niciun angajat Supercom nu are voie să ceară bani de la locuitorii județului. Este ilegal. Voi discuta cu conducerea firmei și vom reveni cu un punct de vedere.”

Compania Supercom spune că persoanele respective nu sunt angajați ai firmei, cerând totodată oamenilor să nu achite nicio sumă sub pretextul unei taxe de salubritate.

,,Supercom SA, operatorul serviciilor de salubritate din județul Cluj, a fost informat că persoane care își atribuie calitatea de angajați ai companiei solicită diverse sume de bani cetățenilor pentru acoperirea unor pretinse costuri, legat de investiții în serviciul de colectare a deșeurilor menajere.

,,Supercom SA precizează că aceste persoane nu sunt angajați ai societății și nu au nici o legătură cu operatorul de salubritate. Facem apel la locuitorii județului Cluj să nu achite nicio sumă unor persoane care se prezintă la ușă sub pretexul încasării taxei de salubritate sau a altor servicii”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții firmei.

Între timp, autoritățile au intrat pe fir,  polițiștii reținând  mai multe persoane care ar fi cerut ,,taxe” cetățenilor.

Reprezentanții Supercom au mai adăugat că  „nu a început facturarea și încasarea contravalorii serviciilor prestate”, iar atunci când acest lucru se va întâmpla, angajații firmei ,,vor distribui facturi fiscale și vor încasa contravaloarea serviciilor vor avea legitimații cu fotografie, vor fi dotați cu aparatură electronică specializată și vor elibera documente fiscale.”

Sursa: Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here